Guiden för en lyckad tavelvägg

insp8080-001

Tavlor och posters är något som verkligen kan lyfta en inredning i ett rum, skapa häftiga upplevelser och få rummet att kännas mer ombonat. För bästa effekt och snyggaste resultat är mitt tips att bunta ihop tavlorna till grupper istället för att sprida ut dem över hela rummet då det kan upplevas som ”rörigt” för ögonen (detta gäller främst mindre tavlor).

Men hur får man till den perfekta tavelväggen? Det kan vara lite klurigt. Därför har jag tagit fram en lista med lite smarta knep och tillväga gångsätt som jag nu tänkte dela med mig till er.

Utgå från motivet när du väljer ramar. Är det väldigt olika typer av motiv så satsa på likadana ramar, detta kommer bidra till en enhetligare känsla. Är tavlorna istället alla i samma stil, kanske svartvita motiv? Då kan det vara snyggt att blanda så det exempelvis är några träramar och några vita. Detta bidrar till en mer levande känsla.

Vågräta linjer. Om du vill att din tavelvägg skall ge ett ordnat intryck. Försök hålla linjera i över eller underkant. Annars håll mittenlinjen rak.  Använd vattenpass.

Rita upp tavlorna på papper och klipp ut. Då kan du enkelt flytta runt pappret och testa dig fram innan du spikar i väggen. Men se till att använda dig utav washitejp som inte klistrar av sig på väggen.  Genom att använda sig av denna metod finns det ingen risk för några sneda tavlor eller för stora eller små avstånd mellan tavlorna.

Plocka gärna in något mer än bara tavlor i din tavelvägg, kanske en spegel eller något annat.

Ett annat tips som jag ofta använt mig utav för att få lite mer unika motiv i mina tavlor är att plocka bilder från böcker eller tidningar

 

Lycka till med era tavelväggar
/ Frida

Bild länk

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.